Even voorstellen

 

Ik ben Annewietske Stavast, geboren in 1961 te Zutphen. Al van jongs af aan was ik druk met het maken van tekeningen met potlood en olieverf schilderijen. Op mijn 15e werd ik lid van de Zutphense teken en schilderclub en leerde daar de basis technieken van diverse kunstenaars die hun sporen al hadden verdiend in de kunstenaars wereld.
In de loop der jaren heb ik veel schilderijen gemaakt in olieverf. De onderwerpen waren heel divers (portretten, landschappen, stillevens enz.) Veel van deze werken werden in opdracht gemaakt.
Weer later werd mijn aandacht getrokken door het ”aquarelleren”. Door middel van diverse cursussen heb ik mij deze techniek eigen gemaakt.” De kunst van het weglaten “ en het prachtige kleurenspel vond ik fascinerend. Kort erna startte ik met het geven van cursussen aquarelleren.

Door een aantal uitgevers werd ik benaderd om enkele kinderboeken te voorzien van illustraties.

Intussen hield ik mij ook bezig met het boetseren met klei. Na een aantal jaren ben ik overgestapt op was en ben ik bronzen beelden gaan maken. Beweging en af en toe een vleugje humor nemen daar een belangrijke plaats in. Naast veel menselijk naakt heb ik me de laatste jaren ook toegelegd op het maken van dieren figuren.

Ook maak ik raamgedichten. De gedichten zijn verschillend van inhoud. Serieuze gedachten over het leven wisselen zich af met korte humor – volle - situaties uit het dagelijks leven. Deze gedichten zijn op het raam te bevestigen met een soort van “zuignap “.

Van deze raamgedichten zijn ook KAART gedichten verschenen! Inmiddels heb ik ook een bundel uit te geven met een aantal treffende gedichten uit deze serie met door mijzelf gemaakte aquarellen.
Omdat ik zelf heel veel plezier beleef aan het bezig zijn met allerlei vormen van kunst ben ik ook weer gestart met het geven van cursussen aquarelleren en acryl- tekenen om zo anderen enthousiast te maken en te stimuleren om eigen vormen en kunstwerken te maken. Inmiddels geef ik alweer zo’n 25 jaar les.